A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Методичний вернісаж для вихователів ЗДО

Семінар-практикум для вчителів 3-4 класів

19 листопада 2021 року відбувся семінар-практикум для вчителів 3-4 класів "Формування ключових компетентностей учнів початкових класів через активізацію пізнавальної діяльності" в режимі Zoom-конференції. Консультант Центру професійного розвитку    Косенко Р.П.  презентувала теоретичні аспекти формування ключових компетентностей через різні освітні галузі Державного стандарту початкової школи. Учителі початкових класів Новгород-Сіверської гімназії №1 імені Б. Майстренка Лисенко А.О, Білозор О.А. та Холодило О.М. презентували фрагменти уроків української мови, математики, інтегрованого курсу "Я досліджую світ" з використанням інтерактивних вправ на формування ключових компетентностей  через активізацію пізнавальної діяльності.

09:03 22.11.2021

Семінар-практикум вчителів географії "Використання відеозаписів для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках географії"

              Важливою рисою сучасного уроку  є активна діяльність учнів.  Це насамперед  їх активність у навчанні, яка формується в процесі  пізнавальної діяльності.

09:25 17.11.2021

Від дослідника учителя - до дослідника учня

Дослідницька діяльність- вища форма самоосвітньої діяльності учня. Формування науково-дослідницьких вмінь у школярів - процес складний і довготривалий. Він не виникає на порожньому місці і не розвивається сам по собі. А тому завдання вчителя-керівника - поступово і методично формувати дослідницькі навички, здійснюючи постійний контроль за виконанням учнями науково-дослідницьких робіт; аналізувати і виправляти помилки; визначати найкращі, найефективніші шляхи виконання роботи, розчленувати її на певні складові та розділи, навчаючи учнів поєднувати дослідницьку діяльність з науковою, а також з'ясовувати можливості подальшого застосування результатів роботи.

16:25 05.11.2021

Семінар-практикум для вихователів ГПД

3 листопада 2021 року був проведений семінар-практикум для вихователів ГПД "Інтерактивні методики як спосіб психологічного розвантаження учнів у ГПД". Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Косенко Р.П. та практичний психолог Матрунич Н.А. презентували інтерактивні  ігри та вправи на психологічне розвантаження для дітей молодшого шкільного віку. Інтерактивні вправи із власного досвіду роботи представили вихователі ГПД закладів освіти громади: Дьомкіна І.Ю. (Н-Сіверська гімназія №1 ім. Б. Майстренка), Пантюх Н.А. (Орлівський НВК) та Клименко Н.А. (Н-Сіверський НВК "Дзвіночок").

14:24 03.11.2021

Організація роботи щодо підвищення компетентності вчителів іноземної мови з підготовки учнів до інтелектуальних змагань

26 жовтня 2021 року відбулася майстерка вчителів іноземної мови з проблеми "Організація роботи щодо підвищення компетентності вчителів з підготовки учнів до інтелектуальних змагань". Досвідом роботи в цьому напрямі поділилися Домоцька Валерія Василівна (Новгород-Сіверська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2) та Шкарабура Ніна Валентинівна (Смяцька ЗОШ І-ІІІ ступенів)

16:00 26.10.2021

Вхід для адміністратора