A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Методичний вернісаж для вихователів ЗДО

Семінар-нарада для вчителів фізичної культури та предмета "Захист України" громади «Про завершення 2021/2022 навчального року в умовах воєнного стану» 

09 травня 2022 року відбувся семінар-нарада «Про завершення 2021/2022 навчального року в умовах воєнного стану» для вчителів фізичної культури та предмета "Захист України" громади.

23:11 09.05.2022

Семінар для молодих вчителів початкових класів

18 лютого 2022 року відбувся семінар для молодих вчителів початкових класів «Інноваційні форми роботи в Новій українській школі»   в режимі ZOOM-конференції.  До семінару мали змогу долучитися всі бажаючі вчителі початкових класів громади. Консультант Центру Раїса Косенко  розкрила  методичні аспекти інноваційних форм роботи з дітьми молодшого шкільного віку. Учителі початкових класів Биринського НВК Марина Шлапак та Студинської філії  Валетина Дмитриченко поділилися досвідом роботи з використання інтерактивних методів на уроках в початкових класах.

08:59 18.02.2022

Круглий стіл «Кілька видів спорту на уроці фізкультури. Модельна навчальна програма «Фізична культура» для 5-6 класів» для вчителів фізичної культури

04 лютого 2022 року на базі Комунальної установи «Новгород-Сіверський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся круглий стіл «Кілька видів спорту на уроці фізкультури. Модельна навчальна програма «Фізична культура» для 5-6 класів» для вчителів фізичної культури громади, які будуть впроваджувати з вересня 2022 року модельну навчальну програму з фізичної культури у 5-му класі.

12:20 07.02.2022

Засідання професійної спільноти вчителів фізичної культури

 10 січня 2022 року відбулося засідання професійної спільноти вчителів фізичної культури «Сучасний урок фізичної культури». У ході зустрічі консультант ознайомила з особливостями  організації навчального процесу з урахуванням психофізіологічних особливостей учнів, підвищення навчальної мотивації: застосування системи заохочень; використання нетрадиційних форм роботи (наприклад, можливість вибору домашнього завдання); навчання старшими учнями молодших, підвищення самооцінки учнів. У ході роботи розглянули модельну програму з фізичної культури для 5-6 класів за новим Державним стандартом базової середньої освіти. Критеріями відбору варіативних модулів є: наявність матеріально-технічної бази, регіональні традиції, кадрове забезпечення та бажання учнів. Зосередили увагу на ефективності проведення учнями самостійних занять фізичними вправами в умовах проживання учня під час дистанційного навчання. Ці заняття надають можливість оволодіти певними руховими уміннями та навичками, які не передбачені програмою з фізичного виховання, розширити діапазон рухових дій. Основне завдання перед учителями – здійснювати не спортивну підготовку учнів, а розвивати фізичні якості здобувачів освіти.

16:04 12.01.2022

Методичний діалог вчителів природничо-математичного циклу

11 січня 2022 року відбулося засідання професійних спільнот педагогічних працівників природничо-математичного циклу закладів освіти Новгород-Сіверської міської громади. На засіданні підвели підсумки роботи за І семестр. Консультант Новгород-Сіверського ЦПРПП Нелюбова Марина  розповіла  про критерії оцінювання навчальних досягнень учнів,про академічну доброчесність, про підвищення кваліфікації, про участь у конкурсах. Також обговорили план заходів на ІІ семестр 2021/2022 н.р..

15:58 11.01.2022

Вхід для адміністратора