A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Обласний вебінар директорів та консультантів центрів професійного розвитку

Дата: 11.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 9

11 квітня 2024 року відбувся вебінар директорів та консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, представників методичних служб органів управління освітою з теми «Діяльність центру професійного розвитку педагогічних працівників щодо планування та визначення траєкторії професійного розвитку педагога» (з досвіду роботи КУ «Новгород-Сіверський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області.

З вітальним словом виступив ректор інституту, кандидат філософських наук, доцент Анатолій Заліський, який окреслив основні вектори діяльності центрів професійного розвитку та їх роль у підвищенні професійної майстерності педагога.

Досвідом роботи з вищезазначеної проблеми поділилася Ірина Зюзько, директор Новгород-Сіверського ЦПРПП, яка акцентувала увагу на ролі центру професійного розвитку педагогічних працівників у формуванні концептуальних засад професійного розвитку педагогів, висвітлила основні напрямки роботи Центру та співпрацю з закладами освіти та установами.

Про необхідність професійного розвитку, формування професійних компетентностей педагога  в умовах Нової української школи розповіли Раїса Косенко, консультант ЦПРПП, та Олена Литвяк, заступник директора Новгород-Сіверського ліцею №1.

Досвідом творення індивідуальної освітньої траєкторії сучасного керівника та педагога ділилася Тетяна Максимович, директор Стахорщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка в умовах малочисельної сільської школи згуртувала колектив однодумців, які проходять сертифікацію, є експертами з сертифікації вчителів початкових класів та української мови, переможцями багатьох конкурсів обласного та всеукраїнського рівнів.

Марія Максименко, консультант ЦПРПП, ознайомила з арсеналом освітніх інструментів сучасного педагога та використанням їх у професійній діяльності. Наголосила на ролі неформальної та інформальної освіти у підвищенні професійної майстерності, загальної культури та обізнаності педагога.

Про співпрацю ЦПРПП та закладу позашкільної освіти у формуванні індивідуальної траєкторії професійного розвитку керівника гуртка говорила Ольга Слабченко, заступник директора Новгород-Сіверського ЦДтаЮТ. В умовах воєнного стану, дистанційного формату навчання позашкілля залишається острівцем живого спілкування для дітей, місцем розвитку їх здібностей, талантів і профорієнтації. А щоб діти захотіли відвідати такий заклад, поряд має бути творчий, активний, креативний керівник гуртка.

На необхідності психологічної підтримки педагогічних працівників в умовах воєнного стану наголосила Тетяна Могильна, практичний психолог Новгород-Сіверського ліцею №1. Закликала до потреби відновлення психологічного стану, ментального здоров’я вчителя в майбутньому.

Підсумки вебінару підвели Лідія Бойко, методист відділу координації методичної роботи та професійного розвитку керівних кадрів, та Ірина Лисенко, проректор з науково-методичної роботи.

Дякую консультантам ЦПРПП, колегам, хто долучився до участі у вебінарі, колегам-слухачам за теплі слова подяки у чаті. Чернігівському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського – за можливість поділитися досвідом роботи нашого Центру, закладів освіти громади у такий складний для всіх нас час.

Працюємо заради світлого майбутнього наших дітей.

Усім мирного неба і скорішої Перемоги!

Роль ЦПРПП у формуванні концептуальних засад професійного розвитку педагогів.pptx

Координація Центром ПРПП професійного розвитку вчителя в умовах НУШ.pptx

Формування арсеналу освітніх інструментів сучасного педагога.pdf

Від траєкторії прорфесійного розвитку педагогічного працівника до персонального шляху рeалізації професійного потенціалу.pptx

Співпраця ЦПРПП і закладу освіти у формуванні професійних компетентностей сучасного педагога.pptx

Ресурсна підтримка та супровід реалізації індивідуальної траєкторії професійного розвитку керівника гуртка.pptx

Забезпечення психологічної підтримки педагогічних працівників в умовах воєнного стану.pptx

 



« повернутися

Вхід для адміністратора