A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Книги, які допоможуть розвинути емпатію

Дата: 11.04.2024 14:31
Кількість переглядів: 3

Емпатія – це усвідомлене співпереживання поточному емоційному стану іншої людини без втрати відчуття походження цього переживання. В наш час техногенності та стрімкості життя дуже часто не вистачає співпереживання та підтримки від оточуючих.

Наступні книги допоможуть вам більш докладно познайомитися з цим поняттям, а також попрацювати над розвитком емпатії та самоемпатії.

1. Хелен Рісс "Ефект емпатії"

Емпатія – це ключ до успіху, стверджує автор.

За допомогою цієї книги ви навчитеся не тільки ставити себе на місце іншої людини, а й прийняти той факт, що чужі переконання можуть відрізнятися від ваших. Книга дасть вам 7 ключів, завдяки яким ви навчитеся знаходити підхід до різних людей, бути терплячим і не потрапляти в незручні ситуації.

2. Девід Річо "Емоційні тригери. Як зрозуміти, що вас засмучує, злить чи лякає, та перетворити реакцію в ресурс"

Відомий психотерапевт та сімейний психолог розповідає про тригери – неусвідомлені механізми, які часто викликають бурхливі реакції, оскільки спираються на застарілі травми і сховані у глибині душі образи.

Автор не лише докладно розбирає тригери та емоції, а й пояснює, як упоратися з невирішеними проблемами та послабити вплив тригерів.

Книга зацікавить тих, хто хоче краще зрозуміти свій внутрішній світ, опрацювати травми та навчитися адекватно реагувати навіть у складних ситуаціях.

3. Патрік Кінг "Як тренувати емпатію"

У книзі доступно й цікаво розповідається про сутність емпатії, її значення та способи тренування й розвитку.


« повернутися

Вхід для адміністратора