A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Реалізація проєкту «Якісна освіта – успішна громада»

Дата: 27.03.2024 15:20
Кількість переглядів: 9

У рамках реалізації проєкту «Якісна освіта – успішна громада» у межах співробітництва між Новгород-Сіверською міською територіальною громадою та Понорницькою селищною громадою у сфері освіти, Меморандуму про співпрацю між громадською організацією «Розвиток громадських компетентностей в Україні» та Новгород-Сіверською міською радою Чернігівської області щодо впровадження Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» 26 та 27 березня на базі закладів освіти Понорницької селищної ради були проведені активності для вчителів початкових класів за заступників директорів з виховної роботи спільно з Новгород-Сіверським ЦПРПП.

У Авдіївському ліцеї педагоги презентували роботу з теми «Проєктна діяльність у роботі з учнями початкової школи». Цікавим досвідом роботи поділилися вчителі початкових класів з Новгород-Сіверського ліцею №1 Наталія Воробйова, Король Наталія з Авдіївського ліцею, Світлана Нікітченко з Деснянської гімназії, Никипорець Наталія з Крисківської гімназії, Тетяна Швець з Понорницького ліцею.

У наш непростий час дуже важливо підтримувати свій емоційний стан, власне психічне, фізичне здоров’я та психологічно підтримувати дітей в умовах війни. Дієві практичні вправи та поради надали присутнім Марина Стихиляс, психолог Смяцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Тамара Пилипенко, вчитель початкових класів Авдіївського ліцею.

У Понорницькому ліцеї педагоги громад обмінювалися думками з проблеми «Педагогічні умови формування ціннісних орієнтацій здобувачів освіти у контексті національно-патріотичного виховання». Костир Світлана, консультант Новгород-Сіверського ЦПРПП, Ільющенко Оксана, педагог-організатор Новгород-Сіверського ліцею №1, представили досвід роботи закладів освіти Новгород-Сіверської громади з національно-патріотичного виховання, виховання національної ідентичності, любові та поваги до рідної землі.

З інноваційним підходом, творчо, креативно провели патріотичний квест «Моя Україна» педагогічний колектив Понорницького ліцею, під час якого учасники згадували історію України, українські страви, виготовляли ангелів-охоронців, вчилися стріляти з пневматичної зброї, надавати першу домедичну допомогу.

Майстер-класом «Моя квітуча Україна» з виготовлення Квітки Перемоги під керівництвом Валентини Лопатинської, керівника гуртка Новгород-Сіверського ЦДтаЮТ, завершили захід.

Усі відчули душевність, непідробну гостинність відвіданих закладів освіти.

Хочеться відмітити велику увагу керівництва Понорницької громади до закладів освіти. Сучасні меблі, наочність, супер технічне оснащення, приміщення і територія закладів безпечні та комфортні для роботи і навчання.

Радіємо за наших колег. Дякуємо за гостинний прийом. Бажаємо подальшого розвитку і перемог!

У методичних активностях взяла участь Світлана Зикун, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Понорницької селищної ради.

Ірина Зюзько, директор

Новгород-Сіверського ЦПРПП

 


« повернутися

Вхід для адміністратора