A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум керівників та заступників керівників закладів освіти громади в рамках реалізації проєкту "Якісна освіта - успішна громада"

Дата: 27.12.2023 12:16
Кількість переглядів: 21

26 грудня 2023 року відбувся  тематичний івент з теми «Ефективне лідерство як інструмент стратегічного управління закладом освіти. Сучасні стандарти документаційного менеджменту закладу загальної середньої освіти» в рамках реалізації проєкту "Якісна освіта - успішна громада"  (впровадження Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти").

Це був перший захід співпраці між Новгород-Сіверською міською та селищною Понорницькою громадами. Зюзько І.П., директор Новгород-Сіверського ЦПРПП, ознайомила керівників закладів освіти обох громад з планом заходів проєкту «Якісна освіта – успішна громада». Говорили про сучасного керівника закладу освіти, його ролі в організації діловодства в сучасному закладі освіти.

Ведення ділової документації є важливим і відповідальним напрямом діяльності закладу освіти. Адже будь-який аспект роботи має бути правильно задокументованим у відповідності з чинними нормами законодавства.  

Організація діловодства також передбачає ретельне вивчення та опрацювання нормативних актів, які створені в закладі освіти, в т.ч. в електронному форматі.

Національним ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів» встановлено нові правила щодо створення паперових та електронних документів, змінено та деталізовано реквізити, на що було звернуто увагу.

Впровадження сучасних стандартів документаційного менеджменту в закладі загальної середньої освіти  презентувала  Плотнікова Т.П., директор Новгород-Сіверської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2  Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області.

Досвідом роботи з використання електронних класних журналів та щоденників в умовах дистанційного навчання поділилися Ковальчук Т.С., директор Смяцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Кузьменко В.М., директор Чайкинського НВК Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області.

Наш постійний партнер - Довбня Н.В., завідувачка Сектору "Новгород-Сіверського бюро правової допомоги" Менського міського  центру з надання БВПД, довела до відома присутніх останні зміни в законодавстві, що стосуються освітньої галузі.

Обговорили питання завершення І семестру 2023/2024 навчального року та проблемні ситуації оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів Нової української школи разом з Косенко Р.П., консультантом Новгород-Сіверського ЦПРПП.

Привітали один одного з прийдешніми святами та бажали скорішої Перемоги і миру в рідній Україні.

Презентація 1

Презентація 2

Презентація 3

Інструкція

Практичні завдання


« повернутися

Вхід для адміністратора