A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

«КАРУСЕЛЬ ІННОВАЦІЙ. МЕТОДИ АКТИВІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: СУЧАСНІ ТРЕНДИ»

Дата: 24.11.2023 15:20
Кількість переглядів: 27

Інноваційні підходи до викладання уроків фізичної культури

24 листопада 2023 року відбувся семінар-практикум для вчителів фізичної культури з теми «КАРУСЕЛЬ ІННОВАЦІЙ. МЕТОДИ АКТИВІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: СУЧАСНІ ТРЕНДИ».

Консультант ЦПРПП Світлана Костир акцентувала увагу вчителів фізичної культури на їх інноваційну діяльність, на впровадження та використання інноваційних технологій, які дають можливість встановити в своїй роботі різні форми взаємодії «учитель-учень», що забезпечить вчителеві спрогнозувати позитивне ставлення учнів до уроку фізичної культури та спорту.

У ході семінару вчителі фізичної культури ділилися досвідом впровадження інноваційних підходів до викладання уроків. Микола Мишко, учитель Лосківської ЗОШ І-ІІ ступенів презентував досвід проведених заходів в рамках Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів «Cool Games». Тетяна Пурига, учитель Новгород-Сіверського ліцею № 1 поділився інформацією про участь в навчальному проєкті для освітян “ДІМ — Діти. Ігри. Майбутнє” для підтримки та розвитку мережі регіональних команд JuniorS, що працюють над відновленням активного дитячого дозвілля в прифронтових регіонах.

У ході спілкування педагогидійшли висновку, що етапно організована інноваційна система фізичного виховання з використанням нетрадиційних форм, методів фізичного виховання та різних технологій забезпечує ефективне формування у здобувачів освіти позитивної мотивації до здорового способу життя.

Сучасна школа потребує «нового» типу вчителя — такого, що творчо думає, володіє сучасними методами і технологіями освіти, прийомами психолого-педагогічної діагностики способами самостійного конструювання педагогічного процесу в умовах конкретної практичної діяльності, умінням прогнозувати свій кінцевий результат. Як пройти сходинки до професіоналізму, створити індивідуальну освітню траєкторію педагога, портфоліо педагога – «досьє успіхів» говорила Світлана Костир, консультант ЦПРПП.  Світлана Костир провела майстер-клас «Створення електронного портфоліо за допомогою гугл-сайту». 

Учасники вебінару дізналися про телеграм канал «Професійний розвиток педагогічних працівників України», який веде Юлія Шабала.

Звичайно, кожний сам вибудовує персональний шлях реалізації власного професійного потенціалу. Педагоги дізналися, як краще це зробити, як спроєктувати свою педагогічну діяльність, щоб вона була успішною.

Завдяки спільній праці під час заходу вчителі здобули знання та навички, які будуть плідно використовуватись в освітньому процесі.

КАРУСЕЛЬ ІННОВАЦІЙ

індивідуальна освітня траєкторія)))пр


« повернутися

Вхід для адміністратора