A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум для керівників закладів освіти та їх заступників

Дата: 10.11.2023 14:01
Кількість переглядів: 16

«Сучасні підходи до управління закладом освіти» - під такою назвою пройшов семінар-практикум для керівників закладів освіти громади на базі Новгород-Сіверської початкової школи «Дзвіночок».

Живого спілкування не вистачає не тільки дітям, а й дорослим. Усі скучили за атмосферою інтелігентності, обміну думками, роботою в групах, хвилинками психологічного розвантаження.

Екскурсія по школі, дитячі голоси та веселий сміх у багатьох викликали приємні спогади про наше довоєнне життя і смуток, що сьогодні заклади освіти нашої громади лякають тишею і пусткою.

Під час семінару говорили про сучасні підходи до управління закладом освіти, про автономію закладів освіти, про алгоритми дій при ухваленні управлінських рішень. У  групах розписували повноваження керівників закладів освіти позашкілля, дошкілля та школи. Дискутували про те, хто такий лідер, яким має бути керівник зразкового  закладу освіти.

Досвід роботи з управлінської діяльності презентувала Бондарець О.В., директор Новгород-Сіверської початкової школи «Дзвіночок», яка акцентувала увагу на змінах в законодавстві,  ролі «хмарних сервісів» в управлінській діяльності, ознайомила присутніх з поняттями «бренд-стратегія», «тімбілдінг», «фасилітація», які використовує у своїй роботі.

              Про організацію управлінської діяльності в Орлівському НВК розповідала Заруба О.В., директор закладу освіти. Для неї як управлінця найголовнішим аспектом є власний приклад та злагоджена робота усього педагогічного колективу в прийнятті рішень, що дає свої позитивні результати – це сертифікація вчителів, їх участь у фахових  конкурсах, це 12 місце в рейтингу кращих закладів освіти Чернігівської області за підсумками НМТ. Сучасний керівник закладу освіти – це лідер, менеджер, який впроваджує інновації, педагогіку партнерства, відкритість і прозорість закладу освіти, проєктну діяльність. Усе це поєднує в собі партисипативне управління закладом освіти.

              Як уникнути професійного вигорання та зберегти ментальне здоров'я в умовах постійних стресів та тривоги вчила психолог Новгород-Сіверської початкової школи «Дзвіночок» Ірина Синельник.

Незважаючи на сигнали повітряної тривоги, яка відправила всіх у бомбосховище, атмосфера панувала робоча, дружня, позитивна. Освітяни – це сила, яка у найважчих умовах знаходить сили бути оптимістами, вірити в перемогу і світле майбутнє нашої країни. Тому побажаннями миру, перемоги,  витримки рясніли пелюстки на «дереві життя».

Символом єдності стало спільне фото на згадку і побажання нових живих зустрічей в рамках майбутнього проєкту «Якісна освіта – успішна громада» спільно з закладами освіти Понорницької селищної ради.

                                                       Ірина ЗЮЗЬКО, директор Новгород-Сіверського ЦПРПП

 

                                                     

Презентація 1

Презентація 2

Презентація 3


« повернутися

Вхід для адміністратора