A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум «Шляхи удосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників».

Дата: 01.11.2023 10:04
Кількість переглядів: 18

Підвищення методичного й практичного рівнів професійної компетентності вчителів природничо-математичного циклу  в умовах дистанційного навчання – з такою метою 31 жовтня 2023 року відбувся семінар-практикум «Шляхи удосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників». Вчителем не може бути той, хто втратив здібності до навчання. Цей позитивний досвід доводить, що у спільноті тих, хто навчається, кожен поважає і цінує індивідуальний стиль навчання іншого. Отже, однією з найважливіших цінностей вчителів є зацікавленість в особистому зростанні, опануванні знаннями та навичками.

Консультант ЦПРПП Раїса Косенко зупинилася на головних новинах в освіті: у жовтні розпочалася підготовка регіональних координаторів НУШ щодо підготовки вчителів, які викладають у 5-6 класах. ІМЗО проводить опитувальник вчителів початкових класів та 5-11 кл. щодо подолання освітніх втрат (з 20 жовтня по 3 листопада 2023 року). Триває завершальний етап сертифікації вчителів математики. Підготовка до першого етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024». Вибір підручників для учнів 7-х класів (лютий 2024 р.), 11 кл. (березень 2024 р.) – окремі підручники.  Підвищення кваліфікації (15 год – з інклюзії, 15 год – з психології .  Всього 150 год.

Раїса Косенко більш детально зупинилася на подоланні  освітніх втрат вчителя та учня. Досвідом учасника регіональних координаторів НУШ поділилася Людмила Сова, вчитель математики та фізики Новгород-Сіверського ліцею № 1.

Консультант Центру звернула увагу на вимоги до педагогічних працівників  в умовах атестації за новим Положенням про атестацію педагогічних працівників . Учасники заходу взяли участь у діалозі питання-відповіді з даного питання.

Сучасна школа потребує «нового» типу вчителя — такого, що творчо думає, володіє сучасними методами і технологіями освіти, прийомами психолого-педагогічної діагностики способами самостійного конструювання педагогічного процесу в умовах конкретної практичної діяльності, умінням прогнозувати свій кінцевий результат. Як пройти сходинки до професіоналізму, створити індивідуальну освітню траєкторію педагога, портфоліо педагога – «досьє успіхів» говорила Світлана Костир, консультант ЦПРПП.  Світлана Костир провела майстер-клас «Створення електронного портфоліо» за допомогою гугл-сайту.  

Завдяки спільній праці під час заходу вчителі здобули знання та навички, які будуть плідно використовуватись в освітньому процесі.

професійна компетентність

індивідуальна освітня траєкторія)))пр

 


« повернутися

Вхід для адміністратора