A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум для вчителів музичного мистецтва громади «Нові підходи до проведення уроків  мистецтва в умовах дистанційного навчання»

Дата: 26.10.2023 08:43
Кількість переглядів: 11

Урок музичного мистецтва має свою специфіку й спрямований, передусім, на розвиток емоційного музично-естетичного досвіду здобувачів освіти. Підвищення методичного й практичного рівнів професійної компетентності вчителів музичного мистецтва в умовах дистанційного навчання - саме з цією метою 25 жовтня 2023 року відбувся семінар-практикум для вчителів музичного мистецтва громади «Нові підходи до проведення уроків  мистецтва в умовах дистанційного навчання» в режимі онлайн. Музичне мистецтво в школі — не тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, який має надати емоційного й естетичного забарвлення всьому духовному життю людини.

М. Меншиков, Ю. Шкалаберда, вчителі музичного мистецтва Новгород-Сіверського ліцею № 1, поділилися  досвідом роботи «Дистанційний формат навчання – простір можливостей».Ю. Шкалаберда зауважила, що учителям музичного мистецтва необхідно оновлювати та удосконалювати форму проведення уроків, доповнюючи їх інноваційними технологіями. М. Меншиков наголосив на необхідності створення якісного зворотнього зв'язку, запропонував для розгляду цікаві напрацювання та форми проведення уроку.

Т. Пущай, вчитель музичного мистецтва Смяцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, презентувала сучасні нетрадиційні техніки колективного музикування як ефективного засобу стимулювання творчого самовираження учнів на уроках музичного мистецтва та інтегрованого курсу «Мистецтво». Розкрила творчо-розвивальний потенціал колективного музикування, можливості його застосування на уроках музичного мистецтва.

Завдяки спільній праці під час заходу вчителі здобули знання та навички, які будуть плідно використовуватись в освітньому процесі.

МИСТЕЦ


« повернутися

Вхід для адміністратора