A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Вишиванка- генетичний код моєї родини

Дата: 17.05.2023 16:58
Кількість переглядів: 24

«Вишиванка – генетичний код моєї родини» - під такою назвою пройшов захід на передодні Дня вишиванки на базі Центру дитячої та юнацької творчості. На свіжому повітрі, в обрамленні вишиванок, українських орнаментів, жовто-блакитних кульок та прапора України відбулася презентація вишиванок, які передавалися від матері до доньки в родинах педагогів нашої громади.

Відкривали свято  танком «За волю» дівчата з танцювального колективу «Десняночка», який став лейтмотивом заходу. З привітальними словами звернулися до присутніх Жорова А.Г., в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради та  Зюзько І.П., директор центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Змістовно та натхненно про особливості вишивки Сіверського краю розповіла Коропок Г.Є., вчитель Новгород-Сіверського ліцею №1. Трепетно представили вишиванки декількох поколінь Шульга Н.П. з Блистівського навчально-виховного комплексу, Умняшкіна Н.Г. з Новгород-Сіверського ліцею №1, Приходько Т.П., Петренко Н.М. з Дігтярівського навчально-виховного комплексу, Жорова Л.А. з початкової школи «Дзвіночок». Вишиванки своєї родини зі столітньою історією презентували Нелюбова М.М. з Центру професійного розвитку педагогічних працівників, Короткевич К.Л., колишній директор Будинку творчості, яка передала власні вишиванки до світлиці Центру дитячої та юнацької творчості, щоб продовжити їх життя, тепло та енергетику. Зі сльозами на очах розповіла історію однієї вишиванки, що є оберегом для воїнів, які боронять рідну землю від ворогів, Юрченко О.І. з Новгород-Сіверської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Запросила на гостини до Стахорщинської світлиці Кушеварова О.В., де зберігаються шедеври  вишивального мистецтва нашого краю. Кекух В.М. з Новгород-Сіверського державного ліцею ім. К.Д. Ушинського вишиває свою десяту вишиванку у червоно-білому кольорі з надією, що вона одягне її зовсім скоро в день Перемоги над ворогом. Особливості смяцьких вишиванок представила Пущай Т.Ф. зі Смяцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Про тугу за рідним краєм, родинним затишком душевно розповіла наймолодша учасниця             Лемешко А.В., місцева майстриня, членкиня аматорського клубу «Княжа скарбниця», розповіла історію вишитих рушників своїх бабусь та  представила своє захоплення вишивкою гобеленів.

У повітрі відчувалася любов та повага до традицій наших предків, до рідної землі, до збереження та примноження надбань кожної родини і велика віра в світле майбутнє нашої країни.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора