A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

27 березня 2023 року для вчителів фізичної культури громади відбувся семінар-практикум

Дата: 28.03.2023 00:45
Кількість переглядів: 31

27 березня 2023 року для вчителів фізичної культури громади відбувся семінар-практикум  «Викладання варіативного модуля «Чирлідинг» на уроках фізичної культури».

Альона Шпанюк, вчитель фізичної культури Новгород-Сіверського ліцею № 1, тренер Новгород-СіверськоЇ КДЮСШ  ознайомила вчителів фізичної культури зі специфікою новітнього варіативного модуля «Чирлідинг» та впровадження його в школі. Наголосила, що це не просто вид танцю, а сучасний спортивний напрямок, який поєднує в собі танцювальні, гімнастичні елементи та акробатичні трюки. Термін «чирлідинг» походить від англ. cheer –підтримувати та lead – управляти, вести. Чирлідинг використовується для підтримки спортсменів під час командних ігор, змагань, спортивних видовищ, проте сьогодні це самостійний яскравий вид спорту.

У першій практичній частині семінару-практикуму тренер провела заняття з даного виду спорту. Заняття почалося з акапельного виконання Державного Гімну України. Вихованки та вихованці секції продемонстрували високий рівень підготовки. Цікавим сегментом став сольний виступ вихованки, яка представляла Сіверщину на Всеукраїнських змаганнях з чирлідингу.  На завершення був показовий командний виступ з використанням вправ, які виконувалися під ритмічну музику. Підсумовуючи заняття, учасники зазначили на необхідності впровадження модуля «Чирлідинг» в школі, який має бути корисним, цікавими, інклюзивним та ефективним.

Друга частина семінару пройшла в дружній атмосфері.  На футбольному полі зустрілися  команди ветеранів та вчителів фізичної культури громади. Під час матчу з мініфутболу точилася завзята боротьба: ніхто не хотів поступатися. Але з яким би рахунком не закінчувалися гра, всі перемогли, тому що після фінального свистка наші футболісти тиснули один одному руки, а це найбільша перемога. Футболісти були нагороджені грамотами та медалями. 

Під час семінару-практикуму були розглянуті питання дистанційного навчання в умовах війни, атестації педагогічних працівників, підвищенні кваліфікації вчителів. Консультант Центру Світлана Костир зупинилася на можливостях проходження безплатних курсів на базі освітньої платформи Prometheus, EDERA.

Дякуємо всім учасникам семінару-практикуму  за плідну роботу, окрема подяка директору Новгород-Сіверської КДЮСШ Валентину Ферубку за надану можливість у проведені заходу.

Возможно, это изображение 12 человек и люди стоят

Возможно, это изображение 9 человек, люди стоят и в помещении

Возможно, это изображение 6 человек, люди стоят и в помещении

Возможно, это изображение 4 человека и в помещении


« повернутися

Вхід для адміністратора