A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Круглий стіл "Педагог, реформатор, письменник" до  200-річчя від дня народження К.Д. Ушинського.

Дата: 02.03.2023 23:27
Кількість переглядів: 29

02 березня 2023 року у Новгород-Сіверському історико-культурному музеї-заповіднику «Слово о полку Ігоревім» відбувся круглий стіл «Педагог, реформатор, письменник» до  200-річчя від дня народження К.Д. Ушинського.

Вітальними словами розпочала захід директор музею Олена МАТЮК, яка зазначила, що Костянтин Дмитрович Ушинський, видатний український вчений, основоположник  наукової педагогіки вніс великий вклад  у розбудову української освіти і національного виховання. Презентувала міні-виставку його наукових видань.

Наталія Пушкар, вчителька початкових класів Новгород-Сіверської початкової школи «Дзвіночок» ознайомила присутніх з творами                             К.Д. Ушинського для дітей, зупинилася на морально-етичному та природничому їх складнику. Також вчитель представила власне використання творів К.Д. Ушинського під час проведення інтегрованих уроків з предметів «Я досліджую світ», «Українська мова», «Математика», «Дизайн і технології». Наталія Анатоліївна порівняла методичні засади педагогічних праць К.Д. Ушинського з постулатами НУШ.

Про дитячі та шкільні роки великого педагога розповів директор Новгород-Сіверського державного ліцею ім. К.Д. Ушинського Олександр Пшеничний.

Стежинами Костянтина Дмитровича Ушинського пройшлася Світлана Приход, завідуюча краєзнавчим відділом Новгород-Сіверського історико-культурного музея-заповідника «Слово о полку Ігоревім», розповіла про життя і творчу діяльність великого педагога-демократа, його погляди на зміст виховання і навчання.

Ірина Лобачова, завідуюча відділу давньоруської літератури  Новгород-Сіверського історико-культурного музея-заповідника «Слово о полку Ігоревім»  виступила з доповіддю «К.Д. Ушинський та «Слово о полку Ігоревім».

Захід відбувся в рамках співпраці Новгород-Сіверського історико-культурного музея-заповідника «Слово о полку Ігоревім» та КУ «Новгород-Сіверський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Підсумки круглого столу підвела Ірина ЗЮЗЬКО, директор ЦПРПП, яка зазначила, що педагогічна спадщина К.Д. Ушинського є невичерпним джерелом із різноманітних питань освіти й виховання, що привертає  і  буде привертати багатьох дослідників різних поколінь.

“…будь-яка жива історична народність є найпрекрасніше
творіння Боже на землі, і вихованню залишається лише черпати
з цього багатого й чистого джерела”.

Костянтин Ушинський

#працюємо_для_перемоги


« повернутися

Вхід для адміністратора