A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Новітні підходи до викладання фізичної культури та організації фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи у закладах освіти

Дата: 12.01.2023 11:25
Кількість переглядів: 43

   

  

11 січня 2023 року для вчителів фізичної культури громади відбувся семінар-практикум «Новітні підходи до викладання фізичної культури та організації фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи у закладах освіти» .

Під час семінару-практикуму були розглянуті питання щодо виконання освітніх програм, навчальних програм та навчального плану, підсумкового оцінювання за І семестр, дистанційного навчання в умовах війни, атестації педагогічних працівників, підвищенні кваліфікації педагогічних працівників. Також на засіданні активно обговорились питання організації уроків з фізичного виховання в 5 класі НУШ та здійснення оцінювання досягнень здобувачів освіти.

Консультант Центру Світлана Костир зупинилася на необхідності проходження курсу «Навчання з попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами»  на новій освітній онлайн-платформі на базі освітньої платформи Prometheus.

Олена Зубченко, вчитель фізичної культури Новгород-Сіверського державного ліцею ім. К.Д. Ушинського  розповіла про заходи «Всеукраїнської учнівської ліги «Здорова Україна», які передбачають проведення ігор, показових виступів з варіативних модулів, які щойно вивчалися на уроках. Заходи Ліги враховують сезонні особливості застосування видів фізичної активності і варіативних модулів і діляться на сезони: осінь, зима, весна. При цьому види фізичної активності (варіативні модулі) мають змінюватися у відповідності до вподобань учнів та учениць. Зазначила, що учні закладу освіти взяли участь у першому етапі – «Ліга дружніх». Запросила до участі у другому етапі, у якому  заходи Ліги організуються спільно колективами двох не надто віддалених один від одного закладів освіти (партнерів – суперників). В іграх та показових виступах цього етапу Ліги залучаються усі учні та учениці обох закладів освіти.

У практичній частині семінару-практикуму вчителі спробували себе в ролі учнів, випробували нові вправи щодо роботи з учнями з метою впровадження гри ПЕТАНК, АЛТИМАТ-ФРИЗБІ, як варіативних модулів на уроках фізичної культури.

Провела майстер-класи для вчителів фізичної культури Олена Зубченко, вчитель фізичної культури Новгород-Сіверського державного ліцею ім. К.Д. Ушинського  

Учасники семінару-наради торкнулися проблемних питань освіти в умовах воєнного стану, які найбільше хвилюють учасників освітнього процесу.

ЗУ ФК)))

Додаток ЛИСТ МОН курси МІННА)))

Скрізь призму

Ліга дружніх


« повернутися

Вхід для адміністратора