A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Повідомлення про початок громадського обговорення

Дата: 20.04.2022 13:00
Кількість переглядів: 46

Про припинення юридичної особи Биринський НВК шляхом ліквідації

Про створення Биринської філії Новгород-Сіверського ліцею №1

Про зміну найменування та перепрофілювання (зміну типу) Биринського НВК

 проєкти рішень

Найменування організатора громадських  слухань:

Відділ освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради.

Адреса: 16000Чернігівська область, Новгород-Сіверський  район,

м. Новгород-Сіверський, вул. Губернська,2.

Електронна адреса: nsmvo2015@ukr.net

 2. Мета: врахування думки жителів Новгород-Сіверської МТГ щодо:

  • реорганізації Блистівського, Чайкинського навчально-виховних комплексів Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області шляхом перетворення в  гімназії з початковою школою та дошкільним відділенням;
  • реорганізації  Дігтярівського, Орлівського, Печенюгівського  навчально-виховних комплексів Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області шляхом перетворення в гімназії з початковою школою та дошкільним відділенням;
  • реогранізація Грем'яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Смяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів шляхом перетворення в гімназію з початковою школою;
  • ліквідації Биринського НВК або реорганізації даного закладу освіти шляхом перетворення в початкову школу з дошкільним відділенням;
  • ліквідації Стахорщинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів;
  • реорганізації Новгород-Сіверської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 шляхом перетворення в гімназію;
  • створення Биринської філії Новгород-Сіверського ліцею №1;
  • створення Стахорщинської філії Блистівської гімназії.

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєкту щодо реорганізації закладів освіти.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України  «Про місцеве  самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

 Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу), приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення початкової школи як структурного підрозділу у складі гімназії, його реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймає (приймають) засновник (засновники) такого закладу освіти.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

Стаття 35. Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти:

Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

  • початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;
  • гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;
  • ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Конституція України (ст. 143)

Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради». Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом.

Потреба в реорганізації вищевказаних НВК Новгород-Сіверської міської  ради шляхом перетворення у гімназії викликана необхідністю приведення діяльності закладів освіти до норм чинного законодавства України та фінансово-економічними показниками.

Учні старшого шкільного віку (10-11 кл.) зможуть продовжити здобувати освіту в Новгород-Сіверському ліцеї №1. Для цього буде організовано підвіз шкільними автобусами. Також планується створення філій ліцею на базі гімназій громади.

У громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території, в межах якої проводяться громадські слухання.

Отже, бажаючі брати безпосередню участь у громадських слуханнях, мають пред’явити відповідні документи, в яких зазначено, що місцем проживання є Новгород-Сіверська міська територіальна громада .

3. Формат проведення громадських слухань: громадське обговорення у формі листування.

4. Свої зауваження та пропозиції просимо подавати з 8.00 год. 20 квітня 2022 року по 17.00 год. 20 квітня 2023 року до відділу освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради за адресою: 16000, м. Новгород-Сіверський, вул. Князя Ігоря, 32 А,  або на електронну адресу: nsmvo2015@ukr.net.

Контактна особа: Ковальчук Тетяна Миколаївна, тел. 0994272284

5. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється відділом освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Новгород-Сіверської міської ради.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора