A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Доросла розмова про СНІД

Дата: 01.12.2021 00:20
Кількість переглядів: 98

30 листопада 2021 року Комунальною установою «Новгород-Сіверський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом проведений круглий стіл на тему: «Доросла розмова про СНІД».

           У роботі круглого столу взяли участь заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, лідери учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти громади, представники закладів позашкільної освіти, Новгород-Сіверського фахового медичного коледжу.

Розпочала «дорослу розмову про СНІД» директор Центру Ірина Зюзько, яка наголосила на важливості проведення інформаційно-просвітницької роботи з питань профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом.

Серед важливих питань, що обговорювалися учасниками заходу були: стереотипи, міфи і факти про ВІЛ/СНІД, профілактика і діагностика ВІЛ/СНІДу, толерантне ставлення до людей, що мають ВІЛ-позитивний статус, особливості епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні і світі та ін.

Під час інтерактивного круглого столу учасники дивилися інформаційні ролики, представляли тематичні доповіді і обмінювалися думками, взяли участь в експрес-опитуванні щодо рівня обізнаності про ВІЛ/СНІД тощо.

Організація та проведення подібних заходів серед учнівської молоді сприяє поглибленому вивченню соціальних хвороб сучасності та профілактиці їх поширення у суспільстві; розвитку навичок творчої роботи та наукових пошуків; підвищенню рівня соціальної активності, відповідальності і толерантності; обміну досвідом між представниками закладів освіти.

У засіданні круглого столу взяла участь Крутенко Надія Михайлівна, викладач Новгород-Сіверського фахового медичного коледжу, яка  поінформувала про способи передачі вірусу, симптоми хвороби, шляхи попередження захворювання, зупинилася на результатах соціологічних досліджень та статистичних даних.

Під час заходу Наталія Матрунич, психолог Центру провела тренінг «Толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих».

До розмови  долучилася заступник директора ЦДЮТ Ольга Слабченко.

         Заслухавши і обговоривши виступи, учасники круглого столу прийшли до згоди, що заради підвищення ефективності діяльності у напрямку протидії ВІЛ/СНІДу, існує нагальна потреба у проведенні профілактичних заходів, акцій тощо.

На завершення, модератор заходу Світлана Костир розказала цікаву притчу про цінності життя.

 «Бережіть здоров’я, бережіть життя! Живіть правильно!».  

Усім дякуємо за спілкування.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора