A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

НАЦІОНАЛЬНА АРТ-ПОДІЯ «МОЛОДЬ inUA» ВІДБУЛАСЯ!

Дата: 25.08.2021 20:43
Кількість переглядів: 135

Творча молодь Новгород-Сіверщини відзначила ювілейний День Незалежності, доєднавшись до національної арт-події «Молодь inUA», організованої програмою USAID «Мріємо та діємо» спільно з Міністерством молоді та спорту України. 24 серпня молодь з усіх куточків України одночасно творила країну мрії, у якій планує жити в майбутньому.

  

    

Юні художники Новгород-Сіверщини відобразили на полотні щасливу Україну, де гармонійно співіснують дитячі мрії, сучасні технології та досвід поколінь. Процес створення панно нагадував магію: на робочому столі народжувалися нові кольори, створювалися неймовірні відтінки, а на полотні майстерними мазками поставала Україна мрії, прекрасна, цілісна і щаслива. Однак роботі завадив дощ. Попри кількагодинну боротьбу з погодними умовами локацію для живопису довелося змінити. «Дзеркало майбутнього» домальовували в Новгород-Сіверській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі.

   

   

   

   

Створенню шедевру передувала кропітка робота, адже організатори проєкту розраховували на 100 команд-учасниць, а виявили бажання «передбачити» майбутнє Батьківщини понад 500 громад. Тож нашій команді «Сіверяни» довелося виконати ряд умов, щоб отримати жаданий арт-бокс (полотно, каркас, фарби, пензлі, рукавички).

Наступний етап акції – створення великого цифрового полотна, яке об’єднає електронні копії малюнків, створених у 30-річчя України молоддю великих і маленьких громад від заходу до сходу, від півночі до півдня. За кожну «країну мрії», створену молодими художниками, можна буде проголосувати. Три малюнки, що отримають найбільшу кількість голосів, буде втілено в мурали в центрах громад-переможців. Тож слідкуйте за анонсами в соціальних мережах, аби підтримати шедевр новгород-сіверської команди художників.

Юні художники

  1. Зайченко Христина, 14 років
  2. Корж Аліна, 14 років
  3. Костир Нікіта, 15 років
  4. Кром Вікторія, 15 років
  5. Лайкова Анастасія-Вероніка, 14 років
  6. Лисенко Катерина, 10 років
  7. Нішейко Ніка, 13 років
  8. Проклов Андрій, 15 років
  9. Савченко Дар’я, 14 років
  10. Сивокінь Вероніка, 15 років
  11. Щербак Дарина, 14 років
  12. Щербак Єлизавета, 16 років

Творчу підтримку команді надали художники-професіонали: Тетяна Миколаївна Канторіз, ідейний натхненник та модератор арт-проєкту, учитель образотворчого мистецтва Новгород-Сіверської гімназії № 1, Наталія Анатоліївна Шкалаберда, учитель образотворчого мистецтва Новгород-Сіверської державної гімназії імені К. Д. Ушинського, Ганна Миколаївна Лисенко, керівник гуртків Новгород-Сіверського Центру дитячої та юнацької творчості, Олександра Євгеніївна Ковальчук, керівник гуртків Новгород-Сіверської станції юних техніків.

Автори арт-полотна та відділ освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради висловлюють щиру подяку за організацію харчових брейків депутату Чернігівської обласної ради Сергію Сергієнку, закладам харчування «Вella pizza» та «Кофеманія».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора