A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

ДЕНЬ УШАНУВАННЯ ПАМ`ЯТІ ІВАНА БОГУНА

Дата: 17.02.2021 19:04
Кількість переглядів: 91

Друга половина лютого насичена пам’ятними датами та поминальними днями. Цього тижня ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, Героїв Небесної сотні, відзначаємо Міжнародний день рідної мови.

17 лютого – день смерті й ушанування пам’яті учасника національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, полковника подільського, кальницького та паволоцького Івана Богуна. Життя цього воїна оповите легендами, а його героїзм оспіваний чи не кожним українським письменником. За офіційною версією, Івана Богуна вбито в селі Комань. Тож на місці поховання козацького полковника сьогодні відбувся мітинг-реквієм за участю відділу освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради.

На поминальному заході були присутні здобувачі освіти гімназії № 1 ім. Б. Майстренка, загальноосвітньої школи № 2, керівництво Новгород-Сіверської міської територіальної громади, священнослужителі, військові. З поминальною промовою виступила Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко. Представники духовенства відслужили панахиду за учасником визвольних повстань. Козацький полковник Павло Богун побажав присутнім на заході школярам героїзму та мужності й подарував портрети Івана Богуна.

Після урочистого покладання квітів учасники мітингу мали змогу в прямому сенсі відчути смак козацького життя. І дорослі, і школярі ласували гарячим кулішем із салом у Команському будинку культури.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора