A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Ціннісний потенціал предметів художньо-естетичного циклу

Дата: 23.03.2021 15:05
Кількість переглядів: 82

23 березня 2021 року вчителі мистецтва, образотворчого мистецтва Новгород-Сіверської міської територіальної громади стали учасниками майстер-класу «Ціннісний потенціал предметів художньо-естетичного циклу в контексті реалізації ідей Концепції Нової української школи» (паралельно відбулося онлайн-спілкування).

Консультант Комунальної установи «Новгород-Сіверський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Костир С.М. ознайомила учасників заходу з метою, основними завданнями та пріоритетними векторами діяльності Центру, окреслила вектори змін у професійній підтримці педагогів, спрямованих на взаємодію, партнерство, супровід та підтримку педагогів. Розкрила особливості підвищення кваліфікації педагогів в умовах «відкритої освіти», складові формування траєкторії професійного розвитку педагогів тощо.   Під час блоку зворотнього зв’язку проведене анкетування учасників з метою виявлення професійних потреб педагогів та організації дієвої та ефективної підтримки та консультування.

Учасники майтер-класу ознайомилися з досвідом роботи вчителя Новгород-Сіверської гімназії № 1 Канторіз Т.М. щодо шляхів розкриття ціннісного потенціалу предметів художньо-естетичного циклу в системі мистецької освіти в умовах реалізації Концепції Нової української школи.

У ході інформаційно-презентаційного блоку, до уваги педагогів було представлено відеопрезентацію з теми, у якій учитель розкрила емоційне налаштування як важливий компонент сучасних уроків художньо-естетичного циклу, презентувала інноваційні методики творчого розвитку здобувачів освіти.

Канторіз Т.М. запропонувала для перегляду відеофрагменти  уроків мистецтва. Переглядаючи матеріали творчої скарбниці, учасники заходу ознайомилися з можливостями використання різних технік на уроках образотворчого мистецтва. Отримані знання учасники заходу мали змогу застосувати під час практикуму.

Рефлексія була здійснена за допомогою вхідного анкетування.  Учасники висловили свої враження від майстер-класу, пропозиції та побажання.

Висловлюємо подяку адміністрації  та учителю Новгород-Сіверської гімназії № 1 за актуальний, змістовний, насичений методичний захід та плідне спілкування.

https://rada.info/upload/users_files/39561452/2561269ea6a734c98330f9d817f14504.pptx

 



« повернутися

Вхід для адміністратора