A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

«Актуальні питання діяльності закладів освіти щодо запобігання проявам насильства»

Дата: 10.02.2022 16:08
Кількість переглядів: 66

10 лютого 2022 року на базі КУ «Новгород-Сіверський центр професійного розвитку педагогічних працівників» був проведений вебінар для класних керівників та уповноважених спеціалістів з реагування на випадки домашнього насильства. Наталія Матрунич психолог Центру, наголосила на важливості узгодження дій адміністрації, педагогів та психологічної служби закладів освіти щодо запобігання проявам насильства, приведення у відповідність до чинного законодавства та розпорядчих документів алгоритму реагування на випадки булінгу (цькування), домашнього насильства та насильства за ознакою статі, що важливим є визначення чітких меж компетентності при наданні такої допомоги - актуально як для адміністрації закладу так і для соціальних педагогів. Ознайомила з алгоритмом реагування учасників освітнього процесу та персоналу закладу у разі виявлення насильства над дитиною.

Практичним психологом Смяцькою зош І-ІІІ ст.. Мариною Стихиляс, був висвітлений Порядок реагування у випадку виявлення булінгу (цькування) та організацію роботи з дітьми у складних життєвих обставинах, Інформація щодо визначення статусу дитини в СЖО у випадку скоєння над нею насильницьких дій, надання відповідної допомоги.

В закладах освіти обов’язково повинна проводитися системна профілактична робота щодо попередження будь-яких форм насильства. Залучення до участі у таких заходах батьків та представників суміжних структур. Співпраця СП/ПП+Кл. керівники. Уповноноважені спеціалісти, які відповідають за фіксацію таких випадків мають доводити інформацію до компетентних інстанцій.



« повернутися

Вхід для адміністратора