A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

День пам’яті воїнів - інтернаціоналістів

Дата: 14.02.2022 10:15
Кількість переглядів: 57

День пам’яті воїнів - інтернаціоналістів

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав  відзначається 15 лютого 2022 року ? Картинки, листівки, привітання

Воїни-інтернаціоналісти. Вони, з честю і доблестю своїх батьків і дідів, без перебільшення героїчно стають в самий центр виниклої гарячої точки і гідно намагаються утримати або погасити конфліктну ситуацію, яку на даний момент вирішити по іншому немає ніякої можливості. У сучасному світі це звичайна практика.

Так було і в часи Великого суспільного утворення - Радянського Союзу, в яке входило 15-ть республік і яке займало 1/6 частину суші. Радянський Союз брав участь у багатьох військових конфліктах. Один з останніх, був конфлікт в Афганістані. Останню колону радянських військ з Афганістану було виведено 15-го лютого 1989-го року. Участь держави в цьому військовому конфлікті коштувало нам життя більше чотирнадцяти тисяч наших солдатів і офіцерів, здоров’я десятків тисяч військових. Будь-яка війна, як жорно ламає життя безлічі людей. Це жорстока правда.

Поділяючи всю біль з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, офіційно на законодавчому рівні в деяких суверенних державах, утворених після розпаду СРСР, були встановлені відповідні пам’ятні дні.

В Україні - це «День вшанування учасніків бойових Дій на теріторії інших держав», який встановлений Указом Президента незалежної України № 180/2004 від 11-го лютого 2004-го року і також щорічно відзначається 15-го лютого.

Згадаймо! Пом’янемо!

Героям слава!

DilovaMova.com

https://www.youtube.com/watch?v=rJl9qGJd_F0

«Урок звитяги». Матеріали, які можуть бути використані під час підготовки до цього заходу, можна знайти на сайті Міністерства у справах ветеранів України (https://mva.gov.ua/) або за посиланням: https://cutt.ly/9bqebFC


« повернутися

Вхід для адміністратора