A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

День безпеки в Інтернеті В 2022 році День безпеки в Інтернеті припадає на 8 лютого.

Дата: 07.02.2022 14:30
Кількість переглядів: 63

День безпеки в ІнтернетіВсеукраїнський онлайн-флешмоб освітян до Дня безпечного Інтернету

День безпеки в Інтернеті

 

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Наприклад, 11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти. Воно служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

В 2022 році День безпеки в Інтернеті припадає на 8 лютого.

Повідомляємо про можливість для педагогічних працівників закладів освіти взяти участь у Всеукраїнському онлайн-флешмобі до Дня безпечного Інтернету, який проводитиметься в рамках співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.

У рамках заходу, який відбудеться 08 лютого 2022 року з 14:00 до 15:00, буде реєструватися рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education.

Усі інструкції, матеріали, а також форма зворотного зв’язку в разі запитань чи уточнень опубліковані на сайті за покликанням 

Під час заходу будуть презентовані можливості цифрових інструментів Google Workspace for Education, «Посібник із безпеки дітей в Інтернеті». Також учасники виконають вправи у віртуальних кімнатах, отримають рекомендації щодо обережності та відповідальності під час роботи в Інтернеті, дізнаються як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки, отримають підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності.

Для додаткових запитань чи уточнення деталей можна звернутися на електронну адресу: sb@cfcbigideas.com.


« повернутися

Вхід для адміністратора