A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

Семінар-практикум вчителів географії "Використання відеозаписів для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках географії"

Дата: 17.11.2021 09:25
Кількість переглядів: 128

              Важливою рисою сучасного уроку  є активна діяльність учнів.  Це насамперед  їх активність у навчанні, яка формується в процесі  пізнавальної діяльності.

     Активізація  пізнавальної діяльності має бути спрямована  не тільки на активність мислення,   а й на підвищення розумових зусиль, вдосконалення процесу  засвоєння знань, умінь, навичок,  тобто на підвищення ефективності уроку.

        Якщо вчителю необхідно розпалити дискусію серед школярів, сформулювати певну мету або донести контекст навчального матеріалу, відео, чи то буде художній фільм, телевізійний кліп, відео з YouTube або навіть саморобний фільм, може стати могутнім інструментом в арсеналі методів навчання вчителя.  

             Тому 16 листопада 2021 року відбувся онлайн семінар вчителів географії, на якому Юрченко М.В., вчитель Блистівського НВК, презентував "Використання відеозаписів для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках географії", як один із інструментів активізації пізнавльної діяльності учнів. 

            Матрунич Н.А., практичний психолог Новгород-Сіверського ЦПРПП, провела тренінг "Толерантність -- дорога до миру та співпраці"


« повернутися

Вхід для адміністратора