A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області

РОЗШИРЕНА НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Дата: 27.02.2021 08:50
Кількість переглядів: 143

26 лютого відбулась розширена нарада відділу освіти, молоді та спорту Новгород-Сіверської міської ради й керівників закладів освіти Новгород-Сіверської міської територіальної громади. На захід запросили головного спеціаліста відділу безпеки харчових продуктів Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Сердюк Наталію Олексіївну, яка звернула увагу присутніх на основні положення харчового законодавства та наголосила на необхідності дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами. Директори освітніх закладів порушили проблемне питання щодо впровадження системи НАССР в освітній процес, у результаті чого було укладено домовленість про організацію відповідного навчання керівників освітніх закладів, завідувачів господарств та кухарів.

У лютому в Новгород-Сіверській громаді було створено дві комунальні установи, які стануть вагомою підтримкою освітніх закладів, – це «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» та «Інклюзивно-ресурсний центр». Голова розширеної наради Павло Вікторович Верченко представив присутнім директорів центрів Зюзько Ірину Петрівну (очільницю ЦПРПП) та Полюшко Наталію Миколаївну (директорку ІРЦ). Новопризначені керівники, у свою чергу, коротко окреслили сферу діяльності закладів, розкрили найважливіші функції центрів та познайомили педагогів із колективами.

Фахову допомогу колегам надаватимуть педагогічні працівники центру професійного розвитку: консультант із дошкільної та початкової освіти, інклюзивної освіти, дистанційного навчання Косенко Раїса Петрівна, консультант із дисциплін суспільно-філологічного циклу, трудового навчання (технології) Максименко Марія Олександрівна, консультант із дисциплін природничо-математичного циклу, інформатики Нелюбова Марина Миколаївна, консультант із виховної роботи та позашкільної освіти, предметів художньо-естетичного циклу, фізичної культури та предмета «Захист України» Костир Світлана Михайлівна, психолог Матрунич Наталія Анатоліївна.

Корекційно-розвиткову роботу з дітьми з особливими освітніми потребами будуть проводити вчителі-логопеди Науменко Валентина Георгіївна та Душина Алла Миколаївна, учитель-дефектолог Зюзько Діана Сергіївна, практичний психолог Стихиляс Марина Миколаївна.

На нараді також було порушено питання підвищення плати за харчування в закладах освіти. Після жвавого обговорення було вирішено ціни на сніданки та обіди у школах сільської місцевості залишити без змін до кінця навчального року, а в дитячих садках вартість дітодня збільшити на 4 гривні. До розв’язання проблеми вартості харчових послуг у закладах загальної середньої освіти міста директори шкіл повернуться наступного тижня.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора